Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

BBB positief over Timmermans

Europees Commissaris Timmermans heeft Caroline van der Plas aangegeven dat hij het positief vindt dat zij daadwerkelijk met een alternatief stikstofplan is gekomen.

Hoofdpunten daaruit zijn geen ruil stikstof agrarische sector met andere sectoren (industrie/woningbouw), de norm kritische depositiewaarde (KDW) uit de wet en invoering hogere waarde stikstofdepositie tot 1 mol per hectare. Brussel zegt geen “nee” tegen alternatieven, aldus Timmermans. Of het plan haalbaar is, is niet aan hem ter beoordeling, aldus de Commissaris in Boerderij.

Als agri-notaris vind ik het heel goed dat er nu een plan is en dat Brussel aangeeft dat er alternatieven zijn ten opzichte van de huidige plannen van de Nederlandse regering. Dit neemt niet weg dat het terugdringen van stikstof noodzakelijk blijft.

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.