Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Beschikbaarheid landbouwgrond cruciaal voor melkveehouderij

Volgens voorzitter Erwin Wunnekink van de vakgroep melkveehouderij van LTO Nederland zijn er heel wat hectares grond nodig om alle uitdagingen waar Nederland, de landbouw en de melkveesector voor staan te kunnen realiseren.

In een interview in Nieuwe Oogst geeft Wunnekink aan dat als het echt zo belangrijk is dat er een grondgebonden melkveehouderij komt, het overheidsbeleid daarop gericht moet zijn. Er is volgens hem een stevige regie nodig, die nu ontbreekt. ‘Grond moet in de landbouw blijven. Want als dat niet gebeurt, zal de melkveehouderijsector flink moeten krimpen.’

In vele artikelen lees ik als agri-notaris, dat de regie in handen genomen moet worden, maar door de versnippering van de besluitvorming over allerlei verschillende ministeries en Europa, zie ik die regie voorlopig nog niet tot stand komen. Hopelijk toont de toekomst aan dat ik mij daarin vergis.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.