Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Biologische landbouw in de startblokken voor snelle groei

Biologische ondernemers zijn optimistisch over de groei van hun sector in de komende 10 jaar. Het akkerbouwareaal en het zuivelaanbod zou volgens hen vijf keer groter kunnen zijn dan nu. Het marktaandeel van bio-eieren zou 25 procent en dat van biologisch varkensvlees zelf 50 procent kunnen bedragen.

In Nieuwe Oogst komen enkele biologische agrariërs en vertegenwoordigers van belangenverenigingen uit de verschillende sectoren van de biologische landbouw aan het woord met hun visie op de ontwikkelingen in hun sector. Voor een goede ontwikkeling is het volgens hen van belang dat niet alleen de landbouwsector zelf, maar ook overheid en supermarkten, zich inzetten voor een groei van het aanbod en daarnaast ook de vraag naar biologische producten.

Het is goed om te zien dat de biologische sector vertrouwen heeft in de groei van de productie. Het zal echter net zo belangrijk zijn dat de vraag naar biologische producten op een zelfde mate meegroeit. Als Agri-Notaris ben ik benieuwd hoe, met name vanuit de overheid, geprobeerd wordt dit doel te halen.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s