Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Boer door val van Kabinet met de rug tegen de muur?

Op 6 september wordt besloten in de Tweede Kamer welke onderwerpen niet meer behandeld worden door de demissionaire regering ofwel controversieel verklaard worden, aldus Nieuwe Oogst.

Sjaak van der Tak (LTO) zou het absoluut onwenselijk vinden dat – nu de opkoopregeling voor piekbelasters openstaat – de alternatieven als verplaatsing, innovatie en extensiveren doorgeschoven worden naar een volgend Kabinet. “Op deze manier staat de agrarisch ondernemer met de rug tegen de muur, aldus Sjaak.

Op dit moment hebben 200 boeren zich gemeld voor de opkoopregeling, de andere piekbelasters wachten de alternatieven, waaraan nog wel wordt gewerkt op dit moment, af.

Als agri-notaris zie je dat door de val van het Kabinet ook allerlei neveneffecten ontstaan, zoals hiervoor beschreven. Daarnaast is het van belang dat er zorgvuldige politieke besluitvorming plaatsvindt, zodat ik verwacht dat de besluitvorming wordt doorgeschoven naar ons nieuwe Kabinet. De vraag is alleen hoelang dat gaat duren.

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.