Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Boeren luchten hun hart tegenover kamerleden

Tijdens het LTO Boerencongres in Nijkerk luchtten boeren hun hart tegenover de aanwezige kamerleden. Een greep uit de klachten: de opeenstapeling van regelgeving, de impact van het verlies van de derogatie en het beleid dat een goede landbouwpraktijk in de weg staat. Het zit de boeren hoog, bleek tijdens de bijeenkomst. Van de mogelijkheid om hun stem te laten horen werd flink gebruik gemaakt. Boeren in de zaal vroegen zich onder andere af of er nog een toekomst is voor de volgende generaties boeren.

ZLTO-voorzitter Wim Bens riep de kamerleden op een taskforce in het leven te roepen om de landbouw in Nederland te behouden, op dezelfde wijze als er een taskforce is opgericht om technologiebedrijven in Nederland te houden.

De aanwezige kamerleden boden een luisterend oor. Geen van de partijen wil de boerenstand de nek omdraaien, maar de politici zijn wel realistisch en beloofden geen gouden bergen. LTO Nederland gaf de Kamerleden tijdens het Boerencongres een manifest mee met vijf ‘eisen’. Deze zijn opgesteld naar aanleiding van de ledenavonden die in het land zijn gehouden. Het manifest staat in de bijlage bij het artikel in Nieuwe Oogst.

Ook aan de tafel bij de Agri-Notaris blijkt vaak dat de onzekerheid de boeren hoog zit en dat het verlammend werkt op de realisatie van toekomstplannen. De notaris kan de problemen natuurlijk niet oplossen, maar de Agri-Notaris weet wel wat er speelt, biedt een luisterend oor en werkt samen met andere adviseurs aan een zo goed mogelijke oplossing voor de betrokken boeren.

Avatar foto

Janien Zomer

studeerde notarieel recht, strafrecht en privaatrecht in Groningen en rondde in 1998 de notariële beroepsopleiding af. Janien is een allround jurist en volgde beroepsopleidingen tot mediator, estateplanner en agrarisch specialist. Zomer Notariaat biedt studenten van de universiteit of het HBO de mogelijkheid stage te lopen of een afstudeerproject te doen. 

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s