Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Boeren met Toekomst wil kunstmestruimte inruilen voor dierlijke mest

De nieuwe coöperatie Boeren met Toekomst vindt dat de mestregels niet aansluiten bij de praktijk. Ze wil de kunstmestruimte binnen de stikstofgebruiksnormen inwisselen voor dierlijke mest.

Melkvee was op een informatieavond van de coöperatie in Varsseveld. Mark Rood, melkveehouder in Holten en voorzitter van de coöperatie vertelt: “Veel melkveehouders komen door de hoeveelheid mest die ze moeten afvoeren financieel onder druk te staan. We willen de samenwerking in de sector weer terugbrengen.”

Alhoewel Mark Rood aangeeft dat Boeren met Toekomst niet ‘alweer een nieuwe landbouworganisatie’ is, vraag ik mij als Agri-Notaris af of de belangenorganisaties in de agrarische sector niet te veel versnipperd raken. Het risico is aanwezig dat hierdoor de invloed en inspraak bij de besluitvorming lastiger wordt.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s