Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Boerenprotest in Duitsland

Ook in Duitsland staan de boeren op en komen in actie tegen het overheidsbeleid. Half januari 2024 trokken boeren uit heel Duitsland naar Berlijn om te protesteren. Bij de Brandenburger Tor verzamelden zich duizenden tractoren.

Veel boeren, vooral kleine boerenbedrijven, dreigen in de problemen te komen door de steeds stijgende kosten. Ook in Duitsland worden de boeren steeds meer eisen opgelegd op het gebied van milieubescherming, dierenwelzijn en bedrijfsvoering, zo leest u in Nieuwe Oogst. De regelgeving brengt steeds hogere kosten met zich mee.

De druppel die de bekende emmer deed overlopen, lijkt het besluit van de regering te zijn om een aantal belastingvoordelen af te schaffen. Eén van de regelingen betreft het gereduceerde tarief voor diesel. Het goedkopere tarief voor de diesel voor boeren, dat al jaren bestond, wil de Duitse regering nu in 3 jaar geleidelijk afschaffen.

Men verwacht dat het aantal Duitse boerenbedrijven de komende jaren zal halveren als er niks wordt gedaan.

Reden voor de Duitse boeren om in actie te komen!

Avatar foto

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk. Bestuurslid VASN.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s