Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

‘De enige goede boer is blijkbaar een stopper’

Naar aanleiding van het bericht van mekveehouder Geertjan Kloosterboer op X: ‘De enige goede boer is blijkbaar een stopper’. Hoe is het toch in vredesnaam mogelijk dat het zover heeft kunnen komen’, heeft Melkvee een interview met hem.

Kloosterboer geeft aan dat zijn bedrijf op dit moment ‘on hold’ staat. Doordat het volgens Kloosterboer de Nederlandse regering niet lukt om een goed langjarig landbouwbeleid te maken is het voor hem en andere agrariërs erg onzeker. Hij vindt dat het aanvragen van een nieuwe mestderogatie de basis voor nieuw en toekomstbestendig landbouwbeleid zou moeten zijn.

Onlangs publiceerde NPO1 dit interview met Geertjan Kloosterboer.

Als Agri-Notaris spreek ik regelmatig agrariërs die, net als Kloosterboer, door gebrek aan goed overheidsbeleid niet meer weten wat ze met hun bedrijf moeten: stoppen of verduurzamen. Als gekozen wordt voor dat laatste is de volgende vraag hoe dan? Zoals ik al meermalen heb opgemerkt is er dringend behoefte aan duidelijkheid over de plannen van de overheid. De huidige impasse is voor niemand goed.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s