Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Drastische maatregelen dreigen voor veehouderijen in Overijssel

De provincie Overijssel vreest drastische maatregelen te moeten nemen tegen tientallen PAS-melders. Gedeputeerde Staten vraagt minister Van der Wal om hulp. Het kabinet beloofde om PAS-melders te legaliseren. Maar daarvoor is wel genoeg stikstofruimte nodig.

Volgens NOS.nl wil Overijssel dat de regering vaart maakt met een financiële regeling voor PAS-melders die te maken krijgen met handhaving. Daarnaast wil Overijssel dat er maatregelen komen om PAS-melders te legaliseren.

Melkvee beschrijft dezelfde problemen waar de provincie Overijssel tegen aan loopt en verwijst naar een video op RTV Oost over Arjan en Lisette, een PAS-melder bij wie, door deze problematiek, het water aan de lippen staat.

Het probleem van de PAS-melders is, helaas voor hen, een goed voorbeeld van het falende stikstofbeleid van de overheid. Als agri-notaris vind ik het schokkend dat agrariërs die keurig hun activiteiten hebben gemeld en geen vergunning hoefden aan te vragen nu geconfronteerd worden met dwangsommen, omdat de overheid haar toezeggingen niet na kan komen.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.