Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Ede wacht niet op landelijke overheid en geeft weer vergunningen af

De gemeente Ede wil, onder voorwaarden, weer een vergunning afgeven aan agrarisch ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden of aanpassen. Voorwaarde is dat de stikstofuitstoot bij intensieve veehouderijen met tenminste 40% afneemt en bij melkveehouderijen met tenminste 30%.

Jan Pieter van der Schans (CDA), de verantwoordelijk wethouder, zegt in Nieuwe Oogst, dat hij wil voorkomen dat plannen worden goedgekeurd waarin geen rekening wordt gehouden met de toekomst. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de komende weken advies over het voorstel van diverse belanghebbenden. In juni worden de regels besproken met de gemeenteraad.

Het is goed om te zien dat lokale overheden hun best doen om mee te denken met de agrarische ondernemers, maar het zou beter zijn als er vanuit de landelijke overheid snel duidelijkheid komt.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.