Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Europese Commissie onderzoekt versoepeling wolvenstatus

Om waar nodig meer flexibiliteit in te voeren is de Europese Commissie gestart met een nieuw onderzoek naar een mogelijke versoepeling van de beschermde wolvenstatus. Nieuwe Oogst schrijft er over.

De Europese Commissie is met een aanvullende inventarisatie begonnen. De terugkeer van de wolf naar EU-regio’s waar hij lange tijd afwezig is geweest, leidt volgens een EU-persbericht steeds vaker tot conflicten met lokale landbouw- en jachtgemeenschappen. Hoewel er voor het nemen van maatregelen ter voorkoming van schade financiering vanuit de EU beschikbaar is wordt daar niet altijd optimaal gebruik van gemaakt.

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen vindt het positief dat de Europese Commissie naar de problematiek kijkt. Hij is van mening dat de regio’s de wolvenpopulaties beter moeten kunnen beheren voor een betere balans in de biodiversiteit.

Verandering van onze omgeving vraagt soms om veranderende regelgeving. Het is goed dat hierover wordt nagedacht. Omdat de regelgeving omtrent het beheer van de wolvenpopulatie van belang is voor onze agrarische cliënten volgt de Agri-Notaris de ontwikkelingen met belangstelling.

Avatar foto

Janien Zomer

studeerde notarieel recht, strafrecht en privaatrecht in Groningen en rondde in 1998 de notariële beroepsopleiding af. Janien is een allround jurist en volgde beroepsopleidingen tot mediator, estateplanner en agrarisch specialist. Zomer Notariaat biedt studenten van de universiteit of het HBO de mogelijkheid stage te lopen of een afstudeerproject te doen.