Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Experts zijn goed bezig: ook stikstofprofessoren presenteren nieuw plan

Langzaam zien we een proces van inhoudelijk en oplossingsgericht meedenken ontstaan in de stikstofsoap.

Boerderij meldt dat landbouwexperts het rapport ‘Toekomst zoekt boer’ hebben gepresenteerd, waarin wordt aangegeven dat de overheid de regie moet nemen en niet moet schuwen in te grijpen in de markt. De overheid kan vraag naar producten creëren die minder vragen van natuur, klimaat en milieu.

Ook Pigbusiness.nl spreekt van een nieuw plan door stikstof coryfeeën Han Lindeboom en Johan Sanders met de naam ‘Kritische kanttekeningen bij de Nederlandse aanpak van de stikstofcrisis en handreikingen voor oplossingen’. Hierin wordt aangegeven dat we op zoek moeten naar een mooie natuur in plaats van irreële stikstofdoelen. Het moet gezocht worden in natuurbeheer en wijziging van de voeding voor vee en mens. Dan worden de doelen makkelijk gehaald en hoeft geen uitkoop van boeren plaats te vinden. Het RIVM-model moet aangepast, hierop had het Kabinet nooit blind mogen varen. Ook de Aerius Calculator had nooit ingezet mogen worden.

Meer weten? Check Integraal Maatwerk .

Naast iedere agri-notaris, zou ook elke andere betrokkene bij de agrarische sector deze ‘kritische kanttekeningen’ en het ’integraal maatwerk’ moeten lezen. Dan ben je weer helemaal bij!

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.