Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Financiële problemen in de glastuinbouw

In een tijd met stijgende energiekosten wordt de glastuinbouw hard getroffen. Veel glastuinders komen in de financiële problemen door de hoge gas- en elektriciteitsrekening.

Uit een enquête van Glastuinbouw Nederland en Plantum blijkt dat 33% van de glastuinders ernstige financiële problemen ervaart; zelfs 8% vreest een faillissement te moeten aanvragen.

Naast het feit dat dit ontzettend zwaar is voor de betrokken ondernemers raakt het de hele sector. Door de energiecrisis verdampen de financiële reserves. Er is geen geld meer voor de ontwikkeling in verduurzaming en vernieuwing.

“Dit komt met name door de terughoudendheid van de overheid,” volgens Glastuinbouw Nederland in Nieuwe Oogst. “Er moeten vanuit de overheid compensatiemaatregelen worden genomen, vergelijkbaar met de landen om ons heen. Alleen dan kan de glastuinbouwsector bij blijven in de ontwikkelingen en de ingezette energietransitie doorzetten.”

Avatar foto

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk.