Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Fosfaatbank pas open in 2024

De fosfaatbank moet de grondgebondenheid in de melkveehouderij bevorderen door afgeroomde fosfaatrechten via een lotingsysteem vanuit de fosfaatbank weer ter beschikking te stellen aan de sector. Dit gebeurt door tijdelijke ontheffingen met een duur van 5 jaar.

Pas in de loop van 2023 wordt besloten of de fosfaatbank wordt opengesteld voor ontheffingen geldend per 1 januari 2024. Nieuwe Oogst meldt dit naar aanleiding van een brief aan de Tweede Kamer van ad-interim minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten.

Helaas is dit wederom een voorbeeld van voorgenomen beleid dat telkens wordt opgeschoven. De Agrinotaris vindt het belangrijk dat er snel duidelijkheid komt voor de agrarische sector en niet alleen op het terrein van de fosfaatbank, maar over de gehele linie.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.