Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Gratis vergunning voor PAS-melders

Wat zijn PAS-melders? Dat zijn bedrijven die eerder geen natuurvergunning nodig hadden voor het uitstoten van kleine hoeveelheden stikstof. Ze hoeven alleen melding te maken, maar daar door de uitspraak van de Raad van State hebben deze PAS-melders nu wel een vergunning nodig. En voor het aanvragen van een vergunning worden leges-kosten in rekening gebracht door een overheidsorgaan.

De coalitiepartijen in de Provincie Gelderland stelden, volgens dit artikel in Nieuwe Oogst stelden een aanpassing van het tarief voor omdat het niet de schuld is van deze boeren dat ze nu alsnog een vergunning nodig hebben. De Statenleden stemden ermee in dat de PAS-melders geen legeskosten hoeven te betalen.

In Gelderland hebben zich 237 PAS-melders gemeld, er is nog maar 1 bedrijf gelegaliseerd.

De aanwezigheid van BBB in de verschillende Provinciale Staten is bij onderwerpen op agrarisch gebied wel te merken, en daarvan is dit een voorbeeld. De hoop is dat er met een nieuw kabinet meer duidelijkheid komt voor alle boeren in Nederland

Avatar foto

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid VASN en voorzitter Stichting Geschillen in de Landbouw c.a.