Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Iedereen wil snelheid in stikstofaanpak

De coalitie- en oppositiepartijen in de Tweede Kamer zijn het erover eens, dat de boeren na bijna vier jaar aan stikstofdebatten het verdienen om te weten waar ze aan toe zijn. Minister Christianne van der Wal is het hiermee eens en geeft aan dat, als alles volgens plan gaat, die duidelijkheid in april komt.

Boerderij zet de meningen van de verschillende partijen op een rij. Zo willen CDA en VVD snel regelingen voor piekbelasters. De linkse oppositiepartijen willen dat men zich vooral richt op het creëren van stikstofruimte voor natuur en PAS-melders.

Het debat van donderdag 23 februari jl. laat maar weer eens zien hoe veel meningen er zijn over de aanpak van het stikstofprobleem. De agri-notaris hoopt dat er inderdaad op korte termijn duidelijkheid komt voor de boeren en dat het probleem niet grotendeels wordt afgeschoven op de agrarische sector.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.