Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Intrekking vergunning echt allerlaatste optie

Ralph Frins van de Tilburg University, Rogier Kegge van de Universiteit Leiden en Kars de Graaf van de Rijksuniversiteit Groningen hebben de Tweede Kamer in een rondetafelgesprek geïnformeerd over de vergunningverlening van boerenbedrijven.

Volgens Boerderij zijn de heren het niet over alle zaken met elkaar eens, maar op één punt zijn ze eensgezind: het intrekken van een vergunning is een allerlaatste middel voor provincie of rijksoverheid. Volgens hen zou een verhoging van het afromingspercentage van 30% naar 40% en het openen van een stikstofbank kunnen helpen bij een daling van de stikstofuitstoot.

Het lijkt een eindeloze rij van deskundigen en overlegorganen die bekijken hoe de stikstofuitstoot omlaag zou kunnen. Als Agri-Notaris denk ik dat het belangrijker is dat eindelijk eens duidelijk wordt welke koers gevaren wordt en niet telkens weer overleggen en uitstellen van beleid.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.