Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Is de 2.3-begrenzing dé oplossing?

Volgens een groep deskundigen ligt de oplossing van het stikstofprobleem in grondgebonden landbouw door begrenzing van de veedichtheid op 2.3 GrootVeeEenheden (GVE) per hectare.

Dit stikstofplan-B leidt tot halvering van de stikstofreductie, zou veel beter en eenvoudiger uitvoerbaar zijn en resulteren in meer biologische landbouw. De daardoor verwachte inkomensterugval van de boeren veroorzaakt doordat er minder vee is dat produceert, zal zich door vraag en aanbod op de markt herstellen. Is dit onvoldoende dan kan gedacht worden aan aanpassing van o.a. BTW en winstbelasting voor agrariërs, aldus Melkvee.

Ik zie als agri-notaris een hele groep echt deskundigen met dit voorstel komen. Ook kan ik – als leek – het verhaal volgen en begrijpen. Wellicht wordt dit dan toch de oplossing?

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.