Elders in Europa geldt strengere regelgeving, maar ook dat biedt geen garantie voor het tijdig halen van de doelstelling die de Europese Commissie heeft gesteld. Dat blijkt uit een onlangs gehouden hoorzitting voor de Tweede Kamer waarover het blad Melkvee bericht.
De landbouwsector draagt al volop bij aan verbetering van de waterkwaliteit maar wordt daarbij nogal eens in de wielen gereden door telkens veranderende wetgeving. Agrariërs die voorop lopen voelen zich daardoor gestraft. De focus op het jaar 2027 leidt er volgens LTO toe dat dat boeren in de knel dreigen te komen in hun bedrijfsvoering.
Ook Natuur & Milieu beaamt dit: de agrarische sector doet haar best om mee te werken aan datgene waar de samenleving om vraagt, maar het is van belang dat agrarische bedrijven vitaal blijven.
Er komt veel op de agrarische sector af en er wordt volop meegewerkt aan maatregelen op het gebied van onder meer klimaat, biodiversiteit, voedselzekerheid en waterkwaliteit. De vele en almaar veranderende regelgeving maakt de bedrijfsvoering vaak lastig. Ook andere sectoren zullen hun steentje moeten bijdragen.