Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Landbouwbegroting 2024 goedgekeurd inclusief uitbreiding uitkoopregeling

De Tweede Kamer stemde op 15 februari 2024 in met de landbouwbegroting 2024 inclusief een voorgestelde verhoging van drie miljard euro. Er komt daardoor meer geld beschikbaar voor onder andere de al overtekende vrijwillige uitkoopregelingen.

Hielden PVV, NSC en BBB eerder de kaarten tegen de borst, en hebben BBB en PVV nog wel inhoudelijke bezwaren, deze drie partijen hebben uiteindelijk toch met het voorstel ingestemd.

Niet alleen de vrijwillige uitkoopregelingen ontvangen daardoor extra budget; ook voor de zogenaamde ecoregeling en de Vestigingssteun jonge landbouwers komt meer geld beschikbaar.
Hetzelfde geldt voor budgetten voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer en een regeling voor verrijking van grasland met kruidenmixen.

In Nieuwe Oogst worden de (extra) bedragen per regeling nader gespecificeerd en toegelicht uitkoopregeling akkoord.

Het was spannend of de aangepaste landbouwbegroting een meerderheid in de Tweede Kamer zou krijgen. Nu de begroting is aangenomen is het van belang dat aanvragers snel duidelijkheid wordt geboden over de afwikkeling van hun aanvraag en onzekerheid kan worden weggenomen.

Avatar foto

Arjan Klein Hazebroek

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Arjan Klein Hazebroek, notarisklerk agrarisch recht (registerklerk Llb)/mediator bij Tap & van Hoff Notarissen te Lochem.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s