Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

LNV ziet steun voor stikstofaanpak in UvA-onderzoek

De resultaten van het onderzoek van Universiteit van Amsterdam over de uitstoot en neerslag van ammoniak van melkveebedrijven ondersteunen de huidige stikstofaanpak, aldus het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) schrijft Boerderij.

Het Mesdag Zuivelfonds concludeert uit het onderzoek juist dat de piekbelastersaanpak van de overheid maar beperkt effect heeft.

Het ministerie stelt dat de piekbelastersaanpak is gericht op ongeveer 3.000 bedrijven die de meeste stikstofneerslag op overbelaste natuurgebieden veroorzaken. Daarnaast is de aanpak gericht op het verminderen van de algemene stikstofdeken. Het ministerie stelt dat het verminderen van de ammoniakuitstoot in het algemeen nodig blijft.

De stikstofaanpak blijft in discussie. Voor- en tegenstanders van de huidige maatregelen leggen hun argumenten op tafel. De gevolgen van de maatregelen voor agrariërs zijn groot, zowel op het vlak van bedrijfsvoering als op het vlak van toekomstperspectieven. Ook bij de agri-notaris aan tafel is het een vaak terugkerend gespreksonderwerp.

Avatar foto

Janien Zomer

studeerde notarieel recht, strafrecht en privaatrecht in Groningen en rondde in 1998 de notariële beroepsopleiding af. Janien is een allround jurist en volgde beroepsopleidingen tot mediator, estateplanner en agrarisch specialist. Zomer Notariaat biedt studenten van de universiteit of het HBO de mogelijkheid stage te lopen of een afstudeerproject te doen.