Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak stopt

Deze week werd bekend dat Sjaak van der Tak stopt als voorzitter van LTO Nederland. Zijn bestuurstermijn loopt eind december 2023 af; Van der Tak heeft besloten om niet te verlengen.

In een verklaring geeft hij aan dat hij zich altijd erg betrokken heeft gevoeld bij de agrarische sector. Dat zal blijven, maar dan vanaf de zijlijn. Zijn werk voor LTO Nederland heeft een groot beslag gelegd op hemzelf en zijn gezin, aldus Van der Tak, en het is tijd geworden om een stap terug te doen. Daarnaast zal er de komende tijd, met de verkiezingen voor de deur, veel veranderen in de politiek. Van der Tak vindt het beter dat een opvolgend voorzitter deze veranderingen van het begin af aan meemaakt.

Ook in de verschillende medio was veel aandacht voor het vertrek van de LTO-voorzitter.

De nos belicht de rol van Van der Tak bij het landbouwakkoord aangehaald. Hij was nauw betrokken bij het landbouwakkoord, maar uiteindelijk kwam het niet tot een definitief akkoord toen LTO uit de onderhandelingen stapte. Nieuwe Oogst noemt de verbindende kwaliteiten van Van der Tak: het was zijn doel om één agrarisch geluid te laten horen. Van der Tak wilde een gemeenschappelijk sectorplan, waarbij onder meer het agrarisch verdienmodel en sterke ketens centraal stonden. Van der Tak wordt door LTO Nederland een boegbeeld genoemd en een verbinder. ‘Sjaak was een voorzitter ván en vóór de LTO-leden”, aldus voorzitter Dirk Bruins van LTO Noord.

Avatar foto

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk. Bestuurslid VASN.