Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Natuur slechter; stikstofnormen strenger?

Boeren, industrie en overheid zijn nog verder van huis, nu blijkt dat de natuur (nog) meer last heeft van de stikstof dan al bekend was.

De ins en outs kunnen we lezen in het rapport van de Universiteit Wageningen, opgesteld in opdracht van minister Van der Wal. Dit betekent nog strengere voorwaarden en aanpassing van de rekennorm KDW. ‘Om moedeloos van te worden’, zegt demissionair minister Van der Wal. Er is al geruime tijd heel veel kritiek op deze norm. Deze moet van tafel als het aan de betrokken belangengroeperingen ligt, aldus een ander artikel van de NOS.

Op dit moment laat de Minister het effect van de maatregelen vermeld in ‘Nationaal Programma Landelijk gebied’ en ‘Aanpak Piekbelasters’ op de natuursituatie doorrekenen aldus RTL.

Het gevoel van moedeloosheid snap ik als agri-notaris wel. De vraag is alleen of we ons niet teveel door iets laten leiden wat tot norm verheven is. Waarom deze norm en waarom alles daaraan ophangen? Zeker nu de juistheid norm zelf ook behoorlijk ter discussie staat.

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.