Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nederland op het matje in Brussel wegens subsidiefraude boeren

Er is ruis op de lijn ontstaan tussen Brussel en Nederland met betrekking tot de omvang van subsidiefraude door Nederlandse boeren.

Nederland moet, net zoals elke EU-lidstaat, toezicht houden op de verstrekte EU-landbouwsubsidies. Door een bericht van onder meer Trouw en De Groene Amsterdam is de Europese Commissie gaan twijfelen of Nederland dit wel goed heeft gedaan.

Wat is er aan de hand? In het verleden zouden boeren meer landbouwgrond hebben opgegeven dan ze daadwerkelijk in bezit hadden. Daardoor konden ze meer mest uitrijden, en meer subsidie ontvangen.

Het Ministerie van LNV wist dat dit wijdverbreid was, aldus Trouw, maar ontkende dit bij de Europese Commissie in Brussel.

De Europese Commissie laat weten in contact te staan met Nederland om eerst meer over de zaak te wegen te komen, zo leest u in Nieuwe Oogst. Daarna wordt naar eventuele vervolgstappen gekeken.

Avatar foto

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk. Bestuurslid VASN.