Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nieuwe LTO-voorzitter: realistisch landbouwbeleid en goed inkomen boer

Haalbaar en realistisch landbouwbeleid, duurzaamheid en winstgevendheid, dat is waar Ger Koopmans, vanaf 1 april de nieuwe voorzitter van LTO, voor staat.

Boer, wethouder, boerenbestuurder, Statenlid en Tweede Kamerlid, allemaal “jobs” die Koopman al heeft vervuld. En nu de komende 3 jaar een nieuwe uitdaging als voorzitter. Met de Europese verkiezingen voor de deur en een nieuw Kabinet in Nederland in de maak is er veel werk aan de winkel, waarin Koopmans “het knellende landbouw- en milieubeleid wil gaan kantelen”, zoals hij dit omschrijft.

Onderzocht is onder meer door de Universiteit van Wageningen dat de huidige maatregelen onuitvoerbaar zijn voor de boeren. Ook wil hij met het nieuwe kabinet gaan spreken over het op enige wijze instandhouden van de derogatie. Anders moet de helft van de koeien naar de slacht. “Dit betekent een kaalslag en prijsverhogingen”, aldus de kersverse voorzitter.

Wilt u het hele interview horen klik dan hier.

Een nieuwe voorzitter geeft na te zijn ingewerkt altijd weer nieuwe energie. Gezien zijn carrière denk ik dat LTO aan deze man een goede kan hebben!

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s