Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

NMV zet onderhandelingen landbouwakkoord op scherp

De Nederlandse Melkveehouder Vakbond (NMV) wil binnen 10 dagen duidelijkheid hebben of het eisenpakket van de melkveehouders overgenomen gaat worden in het Landbouwakkoord.

Volgens Melkvee meldt Henk Bleker, voorzitter van de NMV, dat de NMV anders uit het overleg stapt. Ook wil de NMV een toezegging dat de KDW uit de wet wordt gehaald en PAS-melders voor het einde van het jaar worden gelegaliseerd.

De NMV is de enige van de partijen aan de sectortafel die heeft besloten om een ultimatum te stellen. De overige partijen willen volgens Bleker nog wachten.

Als agri-notaris vraag ik mij af of het stellen van een ultimatum bijdraagt aan het tot stand komen van een akkoord. Hopelijk komen de betrokken partijen snel tot overeenstemming, zodat eindelijk duidelijkheid over het te voeren beleid komt.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.