Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Onzekerheid innovatieve stalsystemen vertraagt reductie stikstof

Volgens de Federatie voor de Metaal- en Elektrotechnische Industrie (FME) staan veel boeren klaar om hun stikstofuitstoot verder te reduceren, bijvoorbeeld door te investeren in innovatieve stalsystemen.

De FME vraagt de overheid om, ondanks de demissionaire status, de vergunningverlening op gang te krijgen en de boeren te steunen die willen investeren in stokstofreductie.

De FME meldt in Melkvee dat het nu aan de overheid is om de zekerheid te bieden, zodat ondernemers daadwerkelijk kunnen investeren in hun toekomst.

De enquête van de FME schetst een beeld dat ik als agri-notaris ook regelmatig tegenkom in mijn praktijk. De boeren zijn best bereid om te investeren in een reductie van de Stikstofuitstoot, maar ze willen wel zekerheid dat hun investeringen niet voor niks zijn. Zoals al veel vaker gezegd, is de overheid aan zet.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.