Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Overijssel: 24 miljard is te weinig voor provinciale gebiedsplannen

Nieuwe Oogst sprak met gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher over het budget dat door er Rijk is gereserveerd voor de aanpak van het landelijk gebied. “De opgaven zijn groot en zeer ambitieus”, aldus Ten Bolscher. Voor 1 juli moet door iedere provincie een concept van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) zijn ingediend. De 24,3 miljard euro die vanuit het rijk is toegezegd lijkt onvoldoende om alle plannen te realiseren. “Als de benodigde financiering niet beschikbaar komt kunnen we niets”, zegt ten Bolscher. Hij hoopt dat het landbouwakkoord er zo snel mogelijk komt, omdat dit ook invloed heef op de invulling van het PPLG.

“Wie gaat dat betalen?” is de vraag waar het uiteindelijk op neer komt. Zo ook in dit geval. Het bieden van perspectieven gaat gepaard met investeringen. Dat betekent dat er keuzes moeten worden gemaakt. Het is van belang dat er op korte termijn duidelijkheid komt over het landbouwakkoord.

Avatar foto

Janien Zomer

studeerde notarieel recht, strafrecht en privaatrecht in Groningen en rondde in 1998 de notariële beroepsopleiding af. Janien is een allround jurist en volgde beroepsopleidingen tot mediator, estateplanner en agrarisch specialist. Zomer Notariaat biedt studenten van de universiteit of het HBO de mogelijkheid stage te lopen of een afstudeerproject te doen.