Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Planning Nieuw Pachtrecht

Zou het er dan eindelijk van komen: nieuw pachtrecht?

Op 26 juli jl. is de Kamerbrief van 6 juli 2023 inzake de planning van het nieuwe pachtrecht gepubliceerd. De voorbereidingen van het wetsvoorstel en de onderliggende regelgeving zijn volgens Minister Adema in gang gezet. Als, volgens de Minister, de veldpartijen alsnog met een gezamenlijk voorstel kunnen komen over de herziening van het pachtrecht, dan zal hij dat meenemen bij de concrete invulling van een wetsvoorstel.

Uitgaande van de brief is er het streven om het wetsvoorstel voor herziening van het pachtrecht in februari of maar 2024 aan de ministerraad aan te bieden. In ieder geval leeft de wens bij de Minister om spoedig tot een herziening van het pachtrecht te komen, maar het is niet mogelijk om met zekerheid een planning te presenteren.

En dan is het nog onduidelijk wat de gevolgen van de val van het kabinet voor deze planning zijn. Heeft de minister eindelijk een planning gemaakt en dan valt het kabinet. Sneller zal het in ieder geval niet gaan.

Avatar foto

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid VASN en voorzitter Stichting Geschillen in de Landbouw c.a.