Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Provincie kaatst (stikstof)bal terug naar Rijk

De minister van stikstof heeft in haar nationaal plan landelijk gebied (NPLG) de provincies de taak gegeven de stikstofplannen op provinciaal niveau (PPLG) uit te werken.

Hiervoor is 10 miljard beschikbaar gesteld. De schetsen die de provincies vorig jaar zomer aanleverde waren volgens de minister niet concreet genoeg en kostten 58 miljard. Dit leverde over en weer zoveel kritiek op, waardoor de provincies zich genoodzaakt voelde actie te ondernemen. Zij schreven een gezamenlijk stuk, waarin zij generiek beleid voorstaan, waarbij voorgesteld wordt dat het Rijk generiek beleid ontwikkelt dat ongeveer de helft van de voorgeschreven stikstofreductie oplevert, aldus Boerderij.

Als agri-notaris vind ik het bijzonder dat er zelfs binnen eenzelfde organisatie (onze overheid) zoveel discussies zijn, terwijl dit dan ook nog moet uitmonden in een gezamenlijk stuk. Kunnen ze hun energie en tijd niet beter op een positieve andere manier inzetten om de plannen te maken?

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s