Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Taboe®hulplijn: elke 12 dagen stapt boer uit het leven

Dit artikel verwijst naar een bronartikel, onlangs gepubliceerd in de Telegraaf. Daarin wordt kort en krachtig uiteengezet hoe de boer gezien wordt door de Nederlandse bevolking. Beschuldigingen aan hun adres, als milieuvervuiler, dierenbeulerij, overproductie, subsidieverslaving. Dit alles en de situatie dat veel boeren kampen met een zeer onduidelijke toekomst en de boer vaak een geïsoleerd bestaan heeft, waardoor hij geen uitlaatklep heeft, heeft grote impact op de boeren. Sommigen zien geen uitweg meer en stappen uit het leven. Dit heeft een enorme invloed op de gehele agrarische sector.

Hulplijn Taboer – een initiatief van LTO en Zorg om Boer en Tuinder – biedt een luisterend oor voor boeren en geeft ‘erfbetreders’ cursus hoe dergelijke signalen herkend kunnen worden en hoe je het gesprek met de boer hierover kunt aangaan.

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.