Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Te weinig perspectief voor agrarische sector in NPLG

Volgens de provincies biedt de overheid in het ontwerp-Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) weinig perspectief aan de agrarische sector.

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) vindt volgens Nieuwe Oogst, dat er duidelijkheid moet komen over de rol die het Rijk pakt. Er moeten afspraken gemaakt worden over de invulling van de rol van Rijk en provincies. Daarnaast moet het ontwikkelperspectief van de landbouw nadrukkelijker onderdeel worden van de aanpak van het landelijk gebied.

In de aanpak moet volgen het IPO verder gekeken worden dan de landbouwsector. Ook andere sectoren spelen een cruciale rol om de beoogde stikstofdaling te bereiken. Demissionair minister Van der Wal gaat deze maand in gesprek met de provincies om de plannen voor het NPLG verder uit te werken.

Het zou mooi zijn als de plannen eindelijk eens concreet worden. Met een demissionair kabinet en een stroef lopende formatie is de Agrinotaris bang dat effectieve plannen en beleid nog wel even op zich zullen laten wachten.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s