Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Uitkoopregeling laat grote provinciale verschillen zien

De ‘woest aantrekkelijke’ regeling voor piekbelasters die in juni door minister Van der Wal werd gepresenteerd heeft medio september 2023 ongeveer 500 aanvragen opgeleverd.

In een tussentijds overzicht van RVO blijkt dat de meeste aanvragen voor deelname aan de uitkoopregeling uit de provincie Gelderland komen, gevolgd door Brabant en Limburg.
Dit is een tussenstand; er komen nog steeds aanvragen binnen vanuit het hele land.
RVO zal de aantallen wekelijk op haar site updaten.

Nieuwe Oogst wijdt een kort artikel aan deze tussenstand. Het aantal aanvragen zegt niets over het daadwerkelijke aantal stoppers.

Het is nog koffiedik kijken wat deze regeling uiteindelijk aan reductie op zal leveren. Hoe dan ook zullen er agrarische bedrijven met gebruikmaking van de regeling stoppen. Een ingrijpende stap, zowel zakelijk als emotioneel. De gewijzigde situatie kan ook een goed moment zijn om bij de agri-notaris te rade te gaan voor een check-up van bijvoorbeeld het (levens)testament.

 

Avatar foto

Arjan Klein Hazebroek

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Arjan Klein Hazebroek, notarisklerk agrarisch recht (registerklerk Llb)/mediator bij Tap & van Hoff Notarissen te Lochem.