Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Van der Tak (LTO) blij met Remkes

Het tweede stikstofoverleg met Remkes heeft een doorbraak opgeleverd aldus Van der Tak, de woordvoerder namens alle boerenbelangenorganisaties, na afloop van de bijeenkomst in Nieuwe Oogst.

Er wordt nu gewacht op het rapport dat Remkes half september 2022 uitbrengt. Ook wordt verder gesproken over het oplossen van de legalisatie van de PAS melders en een alternatief voor KDW (kritische depositiewaarde). Nieuw is dat als er geen mogelijkheid voor legalisatie is er een passende vergoeding geboden wordt, aldus Nieuwe Oogst.

Vanuit Remkes is er opnieuw excuses gemaakt voor het stikstofkaartje met reductiedoelen. Voorts geeft hij aan dat LNV te intern gericht bezig is geweest en niet gevoelig was voor geluiden uit de agrarische sector. De agrarische sector heeft op haar beurt excuses gemaakt voor de hier en daar uit de hand gelopen boerenprotesten.

Als agri-notaris probeer je steeds een bemiddelende rol te spelen en partijen gezamenlijk te laten werken aan een oplossing. Kennelijk zijn de betrokkenen bij de stikstofproblematiek hiervan nu ook door Remkes overtuigd. Laten we hopen dat ze nu gezamenlijk en coöperatief de schouders eronder zetten om te redden wat er te redden valt.

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.