Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Van varkensfokbedrijf naar sierteeltbedrijf

Nieuwe oogst schrijft over de familie Veldkamp die hun varkensfokbedrijf transformeerde in een sierteeltbedrijf. Wat ooit begon als liefhebberij naast het varkensbedrijf is uitgegroeid tot een bloeiende onderneming. Inmiddels is naast ouders ook een van de zoons fulltime werkzaam op de kwekerij. De familie probeert zo veel mogelijk milieuvriendelijk te werken door het toepassen van groene gewasbescherming en biologische bestrijding van schimmels en plagen. De kwekerij levert inmiddels bloemen en snijheesters aan bloemisten in binnen- en buitenland.

De Agri-Notaris volgt innovaties zoals deze met veel belangstelling. Bij een transformatie van een agrarisch bedrijf is de Agri-Notaris zowel gesprekspartner voor de familie als voor adviseurs. Door samen te werken en kennis te delen kan een transitie optimaal worden vorm gegeven.

Avatar foto

Janien Zomer

studeerde notarieel recht, strafrecht en privaatrecht in Groningen en rondde in 1998 de notariële beroepsopleiding af. Janien is een allround jurist en volgde beroepsopleidingen tot mediator, estateplanner en agrarisch specialist. Zomer Notariaat biedt studenten van de universiteit of het HBO de mogelijkheid stage te lopen of een afstudeerproject te doen.