Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Versnellen of vertragen?

Het kabinet heeft een compromis gesloten over het stikstofbeleid. Door de verkiezingsoverwinst van BBB was het kabinet genoodzaakt om in overleg te gaan met elkaar over de te nemen stappen.

Er is nu afgesproken dat het stikstofbeleid vanuit het kabinet op een lager pitje wordt gezet, zolang er onder leiding van BBB in de Provinciale Staten wordt onderhandeld, aldus NOS.nl .

Dit levert evenwel kritische reacties op, zowel van boeren, bouwers als natuurclubs. Rutte gaf aan dat het kabinet wil versnellen, maar hoe dat gaat gebeuren wordt niet duidelijk. Bart Kemp van Agractie vindt dat de berichten overkomen als “totale chaos”. Een pauzeknop lijkt meer dan logisch, zeker ook voor het draagvlak, maar van versnelling kan volgens hem geen sprake zijn, behalve als het gaat om vergunningen die standhouden bij de rechter en het legaliseren van de PAS-melders. Klik hier om de reacties te bekijken.

Ook Farmers Defence Force geeft aan dat Rutte de stikstofproblematiek voor zich uit schuift en niets doet. Het lijkt een ingelaste pauze om tijd te kopen voor de politieke conflicten en de rust te herstellen, aldus dit artikel in Upday.

Tja, wat zal ik er nog van zeggen: teleurstellend dat de zaken weer vooruit geschoven worden. Niet alleen de boeren hebben hier last van, maar ook de bouwbedrijven en de algehele economie van ons land, dus iedere burger. Waar is de daadkracht?

Avatar foto

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid VASN en voorzitter Stichting Geschillen in de Landbouw c.a.