Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Volgens paardenhouder is stikstofregeling Dronten onredelijk

De gemeente Dronten heeft met een nieuw bestemmingsplan de bestaande stikstofrechten van alle veehouderijen bevroren. Uitbreiding zou alleen nog mogelijk zijn door interne saldering.

Nieuwe Oogst bericht dat de paardenhouder als kleine stikstofveroorzaker geen melding of natuurvergunning nodig had. In het bestemmingsplan is een peildatum opgesteld voor de bepaling van de rechten. Volgens verklaring van de paardenhouder hielden ze op de peildatum minder paarden dan gebruikelijk, waardoor het maximumaantal te houden paarden te laag zou liggen.

Als Agri-Notaris ben ik benieuwd hoe de Raad van State in deze procedure zal beslissen. Het is weer een voorbeeld van zwalkend en onduidelijk overheidsbeleid. Hierdoor moeten lagere overheden hun beleid bepalen zonder heldere richtlijnen, waardoor sommige ondernemers, die nauwelijks als veroorzaker van het stikstofprobleem kunnen worden aangemerkt, de gevolgen er in grote mate van ondervinden.

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s