Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Vrouwen in de landbouw

Weer een mooi artikel over vrouwen in de agrarische sector in Nieuwe Oogst. Waar het runnen van een agrarisch bedrijf door vrouwen vroeger een uitzondering was, zien we nu steeds meer vrouwelijke agrarisch ondernemers.

Zo ook Gonnie en Eelkje Kingma uit Hantumeruitburen (Friesland). De twee zussen hebben samen met hun vader en oom een maatschap. Ze zijn begonnen met een schapenhouderij, maar hebben deze inmiddels uitgebreid met een melkveebedrijf. Ze zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

De trend van meer vrouwelijke agrarisch ondernemers is al een paar jaar terug ingezet, zo blijkt al uit onderzoek in 2020.

Ik vond het fijn om te lezen dat de beide zussen uit Friesland weinig te maken hebben gehad met vooroordelen. Geen nare ervaringen, maar gewoon als vrouw je bedrijf uitoefenen. Kortom, ook in de landbouwsector is de vrouw in opmars!

Avatar foto

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk. Bestuurslid VASN.