Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Wachtlijst piekbelastersregeling

Half februari 2024 stonden er zo’n 175 veehouders op de wachtlijst voor de piekbelastersregeling. RVO heeft met ongeveer 65 van hen telefonisch contact gehad; alle aanvragers ontvangen in ieder geval een mail met meer informatie.

Dit blijkt onder meer uit een publicatie van het Reformatorisch Dagblad, aldus Nieuwe Oogst veehouders wachtlijst piekbelastersregeling

Het beschikbare budget, bij de aanvaarding van de landbouwbegroting 2024 nog eens flink opgehoogd, is waarschijnlijk (nog) onvoldoende om alle aanvragen te kunnen honoreren. Omdat er naar verwachting meer aanvragers op de wachtlijst kunnen komen kan de afhandeling ook langere tijd in beslag nemen.

Bij RVO beseft men dat het vervelend is dat aanvragers langer moeten wachten.
De beoordeling van de aanvragen gaat overigens wel gewoon door zodat RVO snel een beslissing kan nemen zodra er meer budget beschikbaar komt.

Het is te prijzen dat RVO haar best doet om alle aanvragers te benaderen en te informeren.
Lastig daarbij is dat een voorspoedige afhandeling van de aanvragen afhankelijk is van beschikbare gelden en besluitvorming daarover in de politiek (Eerste Kamer en Europese Commissie). Aanvragers zitten daardoor langer dan gewenst in onzekerheid.

Avatar foto

Arjan Klein Hazebroek

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Arjan Klein Hazebroek, notarisklerk agrarisch recht (registerklerk Llb)/mediator bij Tap & van Hoff Notarissen te Lochem.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s