Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Zes veeboeren in Overijssel laten zich uitkopen

De Provincie Overijssel meldt dat zes boeren in Overijssel zich laten uitkopen door de provincie, zo blijkt uit dit artikel in Nieuw Nieuws. De betreffende bedrijven liggen allemaal nabij stikstofgevoelige Natura 200 gebieden. Geen van de betreffende boeren had een opvolger.
Gert Harm ten Bolscher geeft aan dat er nog wel wat hobbels te nemen zijn. Daarbij valt te denken aan de fiscale aspecten van de bedrijfsbeëindiging of het beroepsverbod dat deel uitmaakt van de regeling. Ook de wens om op het erf te kunnen blijven wonen en daar andere activiteiten te ontplooien behoeft aandacht. Volgens Ten Bolscher zou het goed zijn als het ministerie deze zaken nog eens onder de loep neemt.

 De beëindiging van een bedrijf heeft niet alleen een grote impact op de boer zelf, maar op de hele familie. De agri-notaris heeft oog voor de belangen van alle partijen die bij het proces zijn betrokken. Ook bij een bedrijfsbeëindiging heeft de inschakeling van de agri-notaris een toegevoegde waarde.

Avatar foto

Janien Zomer

studeerde notarieel recht, strafrecht en privaatrecht in Groningen en rondde in 1998 de notariële beroepsopleiding af. Janien is een allround jurist en volgde beroepsopleidingen tot mediator, estateplanner en agrarisch specialist. Zomer Notariaat biedt studenten van de universiteit of het HBO de mogelijkheid stage te lopen of een afstudeerproject te doen.