Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Friese praktijkboerderij naar Raad van State

De Raad van State buigt zich op dit moment over het bestemmingsplan Sanjesfjild in Friesland. Door Praktijkboerderij Oenkerk zijn bezwaren tegen het bestemmingsplan ingediend.

Als het bestemmingsplan definitief wordt vastgesteld zal er een bedrijventerrein komen op vrij korte afstand van de Praktijkboerderij Oenkerk. Dit bedrijf zal daardoor beperkt worden in de mogelijkheden om mestvergisting op te starten.

Praktijkboerderij Oenkerk heeft door een fout bij de gemeente Tytjerksteradiel niet de gelegenheid gekregen om mee te praten over het bestemmingsplan. Toen dit werd ontdekt was het bestemmingsplan al door de gemeenteraad vastgesteld. En konden de bezwaren van Praktijkboerderij Oenkerk niet meer mee worden genomen.

De uitspraak van de Raad van State volgt binnen 6 weken, aldus Melkvee.

Een interessante casus, waarbij de verschillende betrokkenen uitkijken naar de uitspraak van de Raad van State. Uw agri-notaris kijkt mee.

Avatar foto

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk.