Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

De mantelzorgwoning in het landelijk gebied

De bevolking van Nederland vergrijst en de behoefte aan mantelzorg neemt – mede door de vergrijzing – alleen maar toe. Niet alle mensen op leeftijd komen in een zorginstelling terecht, steeds meer wordt gezocht naar andere mogelijkheden om de vergrijzende medemens te verzorgen. Maar waar vind je een geschikte woning voor deze mensen, nu de woningnood al erg hoog is?

Een mantelzorgwoning kan een oplossing zijn en is in het landelijk gebied al lang geen onbekend fenomeen meer. Immers juist in het landelijk gebied zijn er mogelijkheden om een kant-en-klare wooneenheid op het erf te plaatsen. Maar wat zijn de voorwaarden voor het plaatsen van zo’n woning? En wat zijn de fiscale en juridische gevolgen? Er komt veel regelgeving aan te pas.

In dit artikel van de hand van Joost Verploegen wordt aan de hand van veelvoorkomende casuspositie het begrip mantelzorgwoning geduid.

De agri-notaris kan met u meedenken over de mogelijkheden voor het plaatsen van een mantelzorgwoning bij u op het erf en met u bespreken wat de gevolgen zijn voor u en voor de bewoners van de mantelzorgwoning.

Avatar foto

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid VASN en voorzitter Stichting Geschillen in de Landbouw c.a.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s