Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Oeps, een glasvezelkabel…

Regelmatig wordt een glasvezelkabel aangetroffen in een perceel terwijl er geen toestemming aan de eigenaar is gevraagd. Dit is niet opzettelijk gebeurd, maar een kwestie van slordigheid, gemakzucht of haast. De netwerkbeheerder is daarvoor verantwoordelijk.

Onlangs is LTO uit een overleg gestapt met de netwerkbeheerders, waarin werd gesproken over een vergoeding voor de aanleg van kabels aan de grondeigenaar. Er is inmiddels een modelcontract opgesteld zodat afdelingsbesturen van LTO zelf een overeenkomst kunnen sluiten met telecombedrijven, aldus een artikel in Nieuwe Oogst.

Als agri-notaris begrijp ik dat het de grondeigenaar eigenlijk gaat om de vergoeding die ze willen ontvangen voor het gedogen van de kabel in zijn grond van een (commercieel) telecombedrijf. En daar is wel wat voor te zeggen!

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s