Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nieuwstijgers, publicisten, opiniemakers en schrijftalenten m/v opgelet!

Volg jij de ontwikkelingen in het agrarisch domein op de voet? Zijn vaktitels als Nieuwe Oogst, Boerderij en BoerenBusiness voor jou bekende informatiebronnen? Weet je wat er speelt in het agrarisch domein en kun jij als geen ander de relevante vertaalslag maken naar de notariële kant van het nieuws? Dan zouden we graag van jouw kwaliteiten gebruik maken.

Deze website deagrinotaris.nl is een online magazine met daarin relevante verzamelingen van nieuws uit het agrarisch domein. Kennisverspreiding is een belangrijke peiler van de VASN. Door een online magazine maakt de VASN de mogelijkheden op notarieel gebied toegankelijk voor doorverwijzers, boeren en tuinders.

Neem nu het thema ‘De boer in transitie’. De tijd van nu vraagt aanpassingen van boeren aan de ontwikkelingen in de samenleving rondom klimaat, voedsel en landschap. Er wordt grond, energie en opbrengst gedeeld. Het ondernemerschap van agrariërs zal van gedaante veranderen. Maar wat betekent dit alles op notarieel gebied? Welke mogelijkheden worden dikwijls over het hoofd gezien? Kan Dé Agri-Notaris een rol spelen bij het verzilveren van mogelijkheden nu en in de toekomst?

Marco Lenderink: Tijdens de redactietraining krijg je allerlei tips die je rechtstreeks kunt toepassen in je eigen notarispraktijk. Het mes snijdt aan twee kanten.

Voor de goede orde: Als redactielid van deagrinotaris.nl ben je niet de maker van nieuws zoals een journalist dit wel is. Van redactieleden wordt verwacht dat zij binnen de bandbreedte van de verenigingsdoelstellingen publiceren over de notariële kant van het nieuws. Redactieleden ‘scouten’ het nieuws, voorzien deze van een opiniërende toelichting in de vorm van een kort artikel en dragen deze voor ter vaststelling.

Je wordt lid van de redactie. Wat levert het je op?

  • Je maakt deel uit van een netwerk van Agri-Notarissen met een passie voor sociaal-maatschappelijke veranderingen. Nieuws inspireert tot het stellen van vragen en het geven van antwoorden. Als je dit herkent, is deelname aan de redactie echt iets voor jou.
  • De redactieleden hebben een diverse achtergrond in ervaring, kennis, landelijke spreiding en netwerk, ieder met een eerste zittingstermijn van 1 jaar. Je leert nieuwe mensen kennen, elk met een eigen kijk op hun vak en het agrarisch domein.
  • Dicht op het nieuws zitten, betekent een impuls voor je eigen vakmanschap m/v en dat van andere notarissen. Voor doorverwijzers en voor boeren, tuinders en hun gezinnen is ‘weten wat er speelt’ heel erg belangrijk. Niemand verwacht dat je alle details kunt ophoesten, maar een brede kijk op de branche is zonder twijfel een pré.
  • Wie publiceert op deagrinotaris.nl, wordt bij elk bericht genoemd. Hoe vaker je publiceert, hoe meer zendtijd je hebt.
  • De VASN biedt de mogelijkheid om je via de vereniging te abonneren op nieuwsmedia.
  • Twee maal per jaar wordt een redactietraining georganiseerd met een goede balans tussen leren en ontspannen. De data weet je ruim van tevoren.
  • De VASN kent PE-punten toe voor deelname aan de redactie.

Interesse?

Benieuwd geworden? Neem contact op met Marco Lenderink.

Avatar foto

Van de redactie