Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

VASN Beroepsopleiding voorjaar 2024

Dé opleiding op het gebied van agrarisch recht.

Aan de notariële dienstverlening in het agrarisch recht worden steeds hogere eisen gesteld. Om een kwalitatief goede notariële beroepsuitoefening op het gebied van agrarisch recht te bevorderen is de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) opgericht.

Het lidmaatschap vereist het afronden van de Beroepsopleiding tot agrarisch specialist in het notariaat die algemene inleidende scholing in het agrarisch recht biedt. De Beroepsopleiding is toegankelijk voor (kandidaat-)notarissen, gediplomeerde klerken en (onder voorwaarden) notariële medewerkers, die zich al tijdens de opleiding kunnen aanmelden als aspirant-lid bij de VASN.

Bent u geen lid van de VASN? De Beroepsopleiding is ook opengesteld voor leden van de VLB, NVR, RB en VARA (fiscaal juristen, rentmeesters en advocaten) in het kader van de samenwerking in een netwerk van agrarisch specialisten.

De actualiteit staat centraal
De te behandelen onderwerpen zijn afgestemd op de huidige stand van zaken in het agrarisch recht. U kunt rekenen op docenten met een praktijkgerichte aanpak. Zo krijgt u voorafgaand aan de eerste cursusdag een casus voorgelegd, welke u thuis uitwerkt en voorafgaand aan de cursus ter beoordeling opstuurt. Tijdens de cursusdag behandelt de docent de betreffende casus.

Wanneer?
De opleiding start op 29 februari a.s. Wie besluit deel te nemen, krijgt het lidmaatschap van de VASN voor het eerste jaar gratis!

Geslaagd?
Dan ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus, het behalen van de casusopdracht en het afronden van het examen.

Goed om te weten

  • Aan deelname zijn kosten verbonden, welke jaarlijks worden vastgesteld. Wie besluit deel te nemen, krijgt het lidmaatschap van de VASN voor het eerste jaar gratis!
  • Cursisten die de gehele opleiding volgen, hebben voorrang bij plaatsing. Er zijn mogelijkheden om aan losse modules deel te nemen.

Permanente Educatie
De VASN kent PE-punten toe voor deelname.

  • Volgt u de gehele opleiding en bent u geslaagd? Dan kent de VASN 44 PE-punten toe.
  • Neemt u deel aan een of meerdere losse modules? Dan kent de VASN 3 PE-punten toe per dagdeel of 6 PE-punten per dag.

Let op! Niet door iedere vereniging wordt hetzelfde aantal PE-punten toegekend. Ga bij uw vereniging na hoeveel PE-punten er worden toegekend.

Inschrijven? Vul het inschrijfformulier in en stuur deze per e-mail naar info@vasn.nl .

Overweegt u om aan de beroepsopleiding deel te nemen? Bent u geïnteresseerd in losse modules? We onderzoeken graag de meest passende oplossing voor u.

In de brochure leest u de inhoud van de Beroepsopleiding.

Bent u benieuwd naar recente ervaringen van de opleiding? Lees hier het artikel van Mirjam van der Stelt.

Avatar foto

Van de redactie

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s