Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Gastcollege Aeres Hogeschool Dronten

De derde-jaars studenten van de Aeres Hogeschool te Dronten hebben de opdracht om voor hun HBO-opleiding Agrarische ondernemerschap een bedrijfsovernameplan te schrijven en uit te werken.

In deze module moeten zij de situatie nabootsen alsof ze zelf een onderneming gaan overnemen. De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde: hoe kan ik een gesprek leren aangaan, hoe kan iedere partij ieders wensen weergeven, op welke manier onderzoek ik wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zullen ze informatie bij accountant en bank verzamelen en inventariseren. Alle informatie van en over de onderneming en alle informatie uit de boekhouding moeten ze daarvoor gebruiken.

In de afgelopen maanden hebben studenten daar al aan gewerkt en in het kader daarvan werd op 15 mei 2024 een bedrijfsovername-middag georganiseerd.

Een Agri coach, een advocaat, de NAJK specialist bedrijfsovername en Petra Kortlever namens de Agrinotarissen (VASN) mochten de studenten en hun docenten een gastcollege geven. Met veel enthousiasme kon Petra ze vertellen wat een Agri notaris kan betekenen in deze overname. Uiteraard werd er ook aandacht besteed aan testamenten, levenstestamenten, huwelijksvoorwaarden en samenlevingsovereenkomsten. Kortom veel informatie voor de studenten, met een zeer interessant programma waarbij de gastdocenten interactief met de studenten aan de slag zijn gegaan.

Ze weten nu allemaal dat de Agri-notaris een meerwaarde kan bieden bij een bedrijfsovername.

Avatar foto

Van de redactie

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s