Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Praktische cursus: Ethische dilemma’s in het familiebedrijf

Op 27 juni jl. organiseerde de VASN een inspirerende cursus op de prachtige locatie Nijensteen te Veessen. De cursus, getiteld “Ethische dilemma’s in het familiebedrijf,” bood waardevolle inzichten aan een groep enthousiaste leden.

Onder leiding van docente Marlies Bosker werden de deelnemers meegenomen in de complexiteit van familiebedrijven. Zij belichtte de onderstromen die kunnen ontstaan bij de voortzetting van een onderneming en de afwikkeling van zaken. Het unieke speelveld tussen familie, bedrijf, eigendom, cultuur, tradities, rangorde en niet uitgesproken verwachtingen werd uitgebreid besproken.

Door middel van een vraag-en-antwoordspel met spelelementen, kregen de deelnemers praktische handvatten en een diepere kijk op de materie. De goed verzorgde en smaakvolle lunch bood een moment van ontspanning, waarna een wandelopdracht volgde. Tijdens deze opdracht leerden de deelnemers om écht naar elkaar te luisteren zonder direct te reageren. Het vijf-stappenplan voor gesprekken bracht hen stap voor stap dichter bij de kern van communicatie.

De middag werd afgesloten met een groepsopdracht waarbij kennis en aandachtspunten werden gedeeld. Deze interactieve sessie versterkte de onderlinge band en gaf concrete ideeën voor toepassing op de werkvloer.

De cursusdag bleek zeer waardevol, zowel inhoudelijk als ethisch. De deelnemers ontvingen ethiekpunten en spraken hun dank uit aan Marlies Bosker voor de leerzame en inspirerende dag.

Als agri-specialist blijf ik graag leren over de emotionele aspecten die onlosmakelijk verbonden zijn aan transacties, om zo een completere specialist te worden.

 

Avatar foto

Van de redactie

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s