Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Ruim tien jaar gastcollege op de Radbouduniversiteit

Op 6 december 2023 hebben Joost Verploegen en Ans Post opnieuw een gastcollege gegeven aan de studenten die het vak Agrarisch Recht volgen aan de Radbouduniversiteit. Inmiddels wordt dit het ‘Sinterklaascollege’ genoemd, omdat het vrijwel altijd wordt gehouden rond de datum van 5 december.

Vanaf 2013, zo hebben ze teruggeblikt, wordt er al namens de VASN door twee agrarisch notarissen gastcollege gegeven aan studenten; Joost Verploegen en Ans Post doen dit nog altijd met veel plezier. Het is niet alleen belangrijk om te leren hoe de theorie in elkaar steekt, maar het is minstens zo belangrijk voor de studenten om te horen, wat dit in de praktijk kan betekenen. Er komen praktijkgevallen over pacht aan de orde, er wordt een bedrijfsoverdracht besproken en er wordt gesproken hoe een kavelruil in de praktijk wordt voorbereid. Maar ook wordt gesproken over de “zachte kant”, de communicatievaardigheden die nodig zijn, of de dilemma’s die zich kunnen voordoen met andere adviseurs rond de agrarisch ondernemer.

De relatie tussen de Radbouduniversiteit en de VASN gaat verder dan het geven van een gastcollege. De studenten agrarisch recht die een stage moeten volgen op een notariskantoor, worden met hulp van het bestuur van de VASN geplaatst op een kantoor van een VASN-notaris. Ook een unieke kans om meer te weten te komen over de dagelijkse praktijk op een notariskantoor.

Als Agri-Notaris namens de VASN zelf eens een gastcollege geven? Ruimte voor stagiairs? Mail Ans Post en geef je belangstelling aan. Er zijn volop mogelijkheden. Bovendien geldt: Wie zelf college geeft, leert misschien wel ’t meest!

Avatar foto

Van de redactie

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s