Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Terugblik | Heidag 10 mei 2023

Woensdag 10 mei jl. was het voltallige bestuur van de VASN op bezoek bij de KNB. U hebt hierover kunnen lezen in het wekelijkse bericht van de voorzitter van de KNB. Het bestuur heeft deze gelegenheid aangegrepen om ook eens wat langer met elkaar van gedachten te wisselen over beleid, bestuurszaken en over de toekomst van de VASN. Het is goed om af en toe eens “met de benen op tafel” met elkaar van gedachten te wisselen over alle zaken die spelen binnen de VASN.

We zijn in de ochtend begonnen en hebben ons nieuwe bestuurslid Diana Riemersma bijgepraat over alle zaken die spelen en ons voorbereid op het bezoek bij de KNB. Voor met name de politieke lobby hebben we meer – professionele – hulp nodig en dat is ons aangeboden door het bestuur van de KNB. Samen staan we sterker en kunnen we wellicht meer invloed uitoefenen. We hebben gesproken dat we elkaar kunnen ondersteunen bij bijvoorbeeld de consultatie over het Wetsvoorstel Personenvennootschappen (waar overigens de internetconsultatie inmiddels voor is gesloten), maar ook over toekomstige wijziging van bijvoorbeeld de Pachtwetgeving. Mocht u mee willen denken of mee willen praten, dan horen we het graag. We kunnen beslist leden gebruiken die in commissieverband mee willen doen.

Na de lunch hebben we verder gesproken over andere lopende zaken: het werven van leden voor bijvoorbeeld de redactie van de agri-notaris, voor verschillende commissies of voor het bestuur. De komende jaren zullen er weer bestuursleden stoppen met hun werkzaamheden, waardoor we op zoek moeten gaan naar leden die plaats willen nemen in dit mooie bestuur.

Ook het onderwijsprogramma blijft ons altijd bezig houden en hebben we besproken. Het verzoek om ook meer te doen met “de zachte kant” van ons vak heeft volop de aandacht. Daar hebben we inmiddels afspraken voor lopen om dat verder op te pakken.

Wilt u meedenken of hebt u ideeën om gezamenlijk op te pakken: laat het ons gerust horen!

Avatar foto

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid VASN en voorzitter Stichting Geschillen in de Landbouw c.a.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s