Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

VASN CollegeTour

Wat doet een agri-notaris? En wat kan deze betekenen voor boeren en tuinders?
Hoe mooi is het om praktijkervaringen over te brengen aan studenten? Als VASN stimuleren we kennisdeling. Dat doen we voor leden, maar ook voor de notarissen van de toekomst. Studenten die een agrarische opleiding volgen, kennis willen maken met de agrarische praktijk of belangstelling hebben voor het agrarisch recht kunnen op de VASN rekenen. Zo worden er gastcolleges verzorgd die de studenten een beeld geven van het werk van de agri-notaris en wat deze kan betekenen voor de agrarische ondernemers en hun gezinnen.

Radboud Universiteit
Jaarlijks in december wordt het (inmiddels binnen de VASN bekende) “Sinterklaascollege” gegeven aan studenten van de Radbouduniversiteit in Nijmegen die het vak agrarisch recht hebben gekozen. Tijdens dit speciale college wordt door twee enthousiaste VASN-leden een kijkje gegeven in de keuken van de agri-notaris.

Verder krijgen studenten de mogelijkheid om stage te lopen op een kantoor van een bij de VASN aangesloten agri-notarissen. Tijdens de stage maken studenten kennis met de praktijk en kunnen ze hun ambitie voor het (agrarisch) notarieel recht in de praktijk ervaren.

HAS, Aeres Hogeschool en HAS Hogeschool
Er worden ook gastcolleges gegeven aan de HAS in Dronten en Den Bosch. De HBO studenten die op het punt staan om de praktijk in te gaan en zich voorbereiden op een eventuele bedrijfsovername, hebben tijdens het college hun vragen kunnen stellen.

Kent u ook een onderwijsinstelling die graag de praktijkervaringen wil horen van een agri-notaris? Neem dan contact op met het secretariaat van de VASN.

 

Avatar foto

Van de redactie

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s